Kategorier

Varumärken

Extrapriser

Leverantörer

  • 35
  • b2bmontres
  • BB
  • BD
  • BIGBUY
märkessmycken

Korta klockarmband & armband

Om du handlat klockor online eller i butik kan armbandet behöva kortas. Att korta och ta bort länkar är en relativt enkel sak. Vi tillhandahåller guiden, men du utför jobbet på egen risk och vi kan inte hållas ansvarig om du på någotvis gör illa dig eller misslyckas. Om du inte är händig är det enklare köpa ett färdigt verktyg.

De verktyg som kommer användas är vanliga verktyg som finns i nästintill i alla hushåll.

•Hammare 
•Tång
•Häftstift
•Stekspade med hål, en gaffel eller dylikt.

verktyg för att korta klockarmband

Mät hur många länkar du vill ta bort på klockarmbandet

1. Avgör hur många länkar som du behöver ta bort genom att ta på dig klockan och spänna bandet till önskad storlek. Se till att fördelningen mellan länkarna på vardera sida om urverket är jämnt till antal.

Vänd rätt sida till för att trycka ut länkar

2. För att slå ut pinnarna med hjälp av hammaren, så måste du först hitta rätt sida att stoppa häftstiftet mot.

Rätt: På en av sidorna finns en sänka där häftstiftet kan tryckas ned i. Häftstiftet skall placeras i denna sänka. När du har lokaliserat denna sänka så fortsätt till nästa steg

Här visas fel sida på klockarmbandet

Fel: På en av sidorna hittar du en yta där häftstiftet ej får fäste. Denna sida skall riktas nedåt och häftstiftet skall ej användas mot denna yta

Armlänk spring för klockarmband

3. När du lokaliserat sidan där häftstiftet skall användas mot så måste du skapa ett tomrum under armlänk sprinten. För att den skall kunna komma ut. Detta kan göras genom att t.ex. använda, en stekspade eller gaffel under armlänken. Slå med lätta och kontrollerade slag på häftstiftet med hammaren för att armlänk sprinten skall komma ut en liten bit. Cirka 2-3 mm räcker för att du skall få grepp om armlänkssprinten med tången.

Tryck in sprint på klockarmband

4. Ta ett stadigt tag om sprinten innan du drar ut den. På så sätt minskar skadorna om du skulle halka med tången. Om du inte får ett stadigt tag så upprepas steg 3.

dra ut stift på klockarmband.

5. Gör steg 3-4 på båda sidor av urverket för att ta bort de oönskade armlänkarna. Genom att göra detta ser du till att knäppanordningen hamnar i mitten av handleden.

Länktapp på klockarmband

6. När du har avlägsnat önskar antal armlänkar så är det dags att sätta ihop armbandet igen. Detta gör du genom att stoppa tillbaka sprintrarna i armlänken med sprintens ögla uppåt. Den helgjutna sidan nedåt och hamra lätt på sprinten tills den fästs. Detta gör du på alla berörda sidor till armlänken och klockan är i ett stycke.

knacka in länktappen på klockarmband

Lås på klockarmband

färdigt kortat klockarmband

7. Är den för liten eller fortfarande för stor? Ta bort länkarna och upprepa föregående steg. Passar den? Grattis! Du har nu kortat av en klockas armlänk och slipper gå till, och betala din lokala urmakare.


2017 mest populära skönhetsprodukter

Varumärken till priser långt under vanliga butikspris Se mera

Mest populära skönhetsprodukter 2017

När du tröttnat på överprisade märkeskläder...

här är vad du vill ha

Se mera

Populäraste kategorierna